Fantasiewerelden
Podcast gratuito

Fantasiewerelden

Podcast de Dag & Nacht Media

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

Een podcast over het bouwen van fantasiewerelden voor storytellers & changemakers. Want fantasiewerelden zijn heerlijk om in weg te dromen én kunnen je laten zien hoe we onze eigen wereld kunnen veranderen. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

7 episodios
episode 6 - De Bestemming - In 12 stappen naar een goed einde (met Mieke Bouma) artwork
6 - De Bestemming - In 12 stappen naar een goed einde (met Mieke Bouma)
Met deze aflevering komt voorlopig een einde aan onze zoektocht naar de bouwstenen van nieuwe Fantasiewerelden. Heel toepasselijk dus om te bespreken hoe je jouw verhaal af kunt maken en van een mooi einde kunt voorzien. Thomas brengt een ode aan narratieve transportatie en we leren over de heroes journey van storytelling expert Mieke Bouma. Aan het eind van deze aflevering kan ook jij aan de hand van 12 stappen een epische verhaallijn schrijven. ✨ Deel je wereld met ons op instagram via @fantasiewerelden of mail naar fantasiewerelden@dagennacht.nl ✨ Kom op 19 januari naar De Balie in Amsterdam: https://debalie.nl/programma/kunnen-orcs-en-draken-onze-wereld-redden-19-01-2023/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
07 dic 2022 - 32 min
episode 5 - Het Doel - Van de kloof tot kledingelfjes (met Jan Terlouw) artwork
5 - Het Doel - Van de kloof tot kledingelfjes (met Jan Terlouw)
We (oké vooral Esther) zeggen het al afleveringen lang: met fantasiewerelden kan je onze wereld veranderen. In deze aflevering onderzoeken we hoe je dat kunt doen. Daarbij krijgen we hulp van niemand minder dan onze eigen favoriete kinderboekenschrijver Jan Terlouw. Over activisme, maatschappelijk belang en het doel van jouw wereld. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
30 nov 2022 - 29 min
episode 4 - De Held - Creatief met archetypen (met Manju Reijmer & Thijs Launspach) artwork
4 - De Held - Creatief met archetypen (met Manju Reijmer & Thijs Launspach)
Het is tijd om onze personages te ontwikkelen. Want wat is een fantasiewereld zonder helden, vijanden, monsters, avonturiers, prinsen, prinsessen en tovenaars. We leren van psycholoog Thijs Launspach over archetypen én krijgen van scenarioschrijver Manju Reijmer les in de kunst van het ontwikkelen van personages. Hoe kunnen we archetypen gebruiken maar stereotypen voorkomen? En wat maakt een goed en geloofwaardig personage? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
23 nov 2022 - 37 min
episode 3 - Het Fantasie-element - Magische draken (met Thomas Olde Heuvelt) artwork
3 - Het Fantasie-element - Magische draken (met Thomas Olde Heuvelt)
Wat maakt een fantasiewereld een fantasiéwereld? Daar duiken we deze aflevering in met bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt. Hij neemt ons mee in zijn schrijfproces en helpt ons om na te denken over hoe onze wereld magischer wordt dan de echte wereld. En natuurlijk krijg jij weer een opdracht om met aan jouw eigen fantasiewereld te werken. Lees nu het nieuwe boek van Thomas Olde Heuvelt: November https://libris.nl/boek?authortitle=thomas-olde-heuvelt/november--9789022591116 [https://libris.nl/boek?authortitle=thomas-olde-heuvelt/november--9789022591116 ] Andere werelden die in deze aflevering voorkomen: * Hex - Thomas Olde Heuvelt * Life of Pi - Yann Martel Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
16 nov 2022 - 38 min
episode 2 - De Kaart - Grenzen en perspectieven (met Anne-Rieke van Schaik) artwork
2 - De Kaart - Grenzen en perspectieven (met Anne-Rieke van Schaik)
Fantasiewerelden hebben vaak ook fantastische kaarten. Middle Earth, Westeros, Unauwen en Dagonaut… In deze aflevering onderzoeken we wat deze kaarten zo magisch maakt. Expert in narratieve oude kaarten Anne-Rieke van Schaik laat ons nooit meer hetzelfde naar kaarten kijken. Én na onze eerste zin, maken we ook een begin aan de kaart van onze eigen fantasiewereld. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
09 nov 2022 - 34 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares